Lapisan Minyak PU

PU Oil Seal adalah nama umum untuk meterai umum, yang merupakan meterai minyak pelincir. Ini adalah komponen mekanikal yang digunakan untuk menutup minyak (minyak adalah bahan cecair yang paling biasa dalam sistem penghantaran, dan juga merujuk kepada bahan cecair umum). Ia akan mendorong komponen yang memerlukan pelinciran dan komponen output terpencil, akan membiarkan kebocoran minyak. Pengedap statik dan pengedap dinamik (pergerakan timbal balik umum) dengan meterai yang dipanggil meterai minyak.
Bentuk perwakilan segel minyak adalah meterai minyak TC, yang merupakan meterai minyak bibir ganda dengan pegas pengikat diri yang ditutup dengan getah. Secara amnya, meterai minyak sering merujuk kepada meterai minyak rangka TC ini.
Bahagian luar meterai minyak berbentuk silinder untuk memastikan penyegelan statik rongga --- tepi luar getah dengan kerangka logam di dalamnya, dan tepi luar rangka logam yang terdedah, yang kebanyakannya memerlukan penggilap dan penyaduran dengan anti- salutan yang menghakis.
Bibir pengedap yang dipasang pada spring memastikan kebolehpercayaan kedap pada pelekap batang yang dinamik dan statik. Sebagai hasil pengembangan dan penyelidikan jangka panjang, struktur bibir penutup minyak segel telah diperbaiki menjadi prestasi yang sangat baik, sehingga meningkatkan kebolehpercayaan di bawah beban yang lebih luas.
Menambah bibir kalis debu, atau menggunakan pelbagai bibir kalis debu dalam keadaan khas, dapat mengelakkan pencerobohan pencemaran dan debu luaran.
Semua bahagian dalam kotak operasi dengan minyak pelincir cecair dan disambungkan dengan bahagian luar memerlukan meterai minyak. Sebilangannya adalah getah, ada yang logam, kebanyakannya adalah getah ikatan keluli, seperti meterai minyak belakang poros engkol, meterai minyak depan dan belakang kotak gear, meterai minyak poros kiri dan kanan, meterai minyak depan pemacu akhir, meterai minyak engkol kompresor udara ,dan lain-lain.
Struktur meterai minyak mudah dan senang dihasilkan.
Segel minyak sederhana boleh dicetak pada satu masa, dan proses pembuatannya tidak rumit walaupun untuk meterai minyak yang paling kompleks.
Segel minyak rangka logam dapat dibentuk menjadi meterai minyak yang diperlukan dengan logam dan getah hanya melalui proses stamping, perekatan, pemasangan, dan pengacuan. Segel minyak ringan dan kurang boleh digunakan. Setiap meterai minyak adalah gabungan bahagian logam berdinding nipis dan bahagian getah, dan penggunaan bahannya sangat kecil, sehingga berat setiap segel minyak sangat ringan. Kedudukan pemasangan meterai minyak kecil, dimensi paksi kecil, mudah diproses, dan mesinnya ringkas. Meterai minyak mempunyai kemahiran pengedap yang baik dan jangka hayat yang panjang. Ia mempunyai kemampuan menyesuaikan diri dengan getaran mesin dan eksentrik gelendong.
Meterai minyak mudah dibongkar dan pemeriksaan mudah dilakukan.
Meterai minyak murah.
Bahan NBR dan FKM adalah meterai minyak yang digunakan secara meluas. Yang pertama adalah kos rendah, tetapi telah meningkatkan ketahanan suhu dan prestasi kedap dengan ketara, tetapi harganya lebih tinggi, dan masih mempunyai beberapa persamaan yang tidak menguntungkan dari bahan getah biasa, seperti ketahanan aus yang buruk, Hayat perkhidmatannya pendek, dan sangat sensitif terhadap eksentrisiti batang. Kebocoran masih biasa berlaku. Segel minyak PTFE adalah produk dengan kandungan teknikal yang tinggi, dan ia merupakan arah pengembangan segel minyak pada masa akan datang.
Kualiti meterai minyak dapat diukur secara kasar dengan apakah kebocoran berada dalam jarak yang dibenarkan dan jangka hayat perkhidmatan. Oleh kerana terdapat banyak faktor yang mempengaruhi meterai minyak, mustahil untuk mencapai kebocoran sama sekali. Atas sebab ini, negara telah membuat peraturan yang jelas mengenai kebocoran meterai minyak yang dibenarkan. Sekiranya kebocoran sebenarnya adalah
Periksa kualiti penutup minyak di bibir atau retak. Sekiranya permukaan poros segel minyak baru tidak tergores dalam (kira-kira 20μm), gunakan batu minyak untuk menggilap permukaan poros dan menggiling segel minyak dengan tajam. Getaran poros atau lantunan.
Lapisan Minyak PU kami semua dibuat di China, anda boleh yakin untuk membeli produk dari kilang kami. Zhonggao adalah salah seorang profesional pengeluar dan pembekal di China. Anda boleh membelinya dengan harga yang murah dari kilang kami. Produk kami boleh disesuaikan. Untuk maklumat lebih lanjut, hubungi kami sekarang.